ACTUEEL

OR eist vertrek van directeur en toezicht Aveleijn

De ondernemingsraad van zorginstelling Aveleijn uit Overijssel eist het vertrek van directeur Johan van Praet en de raad van toezicht (RvT). Dat is de uitkomst van een extra OR-vergadering dinsdag, nadat commotie was ontstaan over een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro aan de directeur. De Socialistische Partij, die vindt dat de hele raad van toezicht moet opstappen, had de OR van Aveleijn gevraagd daarover een standpunt in te nemen.

Lening was 'maatschappelijk onaanvaardbaar'

“De bonus is maatschappelijk onaanvaardbaar en heeft veel onrust en schade veroorzaakt”, zei OR-voorzitter Marco van de Ruit dinsdag in een reactie op het besluit. De raad van bestuur heeft net kennisgenomen van het besluit en beraadt zich momenteel op een reactie, zegt woordvoerder Karen Snikkers.

Opstappen raad van toezicht

Eén van de leden van de raad van toezicht, notaris Gaalman uit Oldenzaal, stapte vorige week op, omdat hij het beleid van de instelling voor de gehandicaptenzorg niet langer kon verdedigen. De SP vroeg daarop ook om het vertrek van de overige leden van de raad.

Meerjarige waardevastgarantie woning

De omstreden renteloze hypothecaire lening van 550 duizend euro voor de algemeen directeur is teruggedraaid, maar de bonussen in een andere vorm blijven gehandhaafd. Zo behoudt de algemeen directeur van de stichting Aveleijn en enige bestuurder, Johan van Praet, de meerjarige waardevastgarantie op zijn woning. Deze is afgegeven tot 2013. De garantie houdt in dat de stichting het verschil tot aan het gegarandeerde bedrag bijbetaalt, mocht de marktprijs van Van Praets privéwoning dalen. In de jaarrekening staat vermeld dat ultimo 2008 de marktwaarde van de woning hoger was dan het geldende garantiebedrag. Toch is de garantie opmerkelijk te noemen in de huidige onzekere financiële tijden met dalende huisprijzen. Ook behoudt Van Praet zijn auto met een cataloguswaarde van 70.000 euro.

Winst ruim 7 miljoen in 2008

In tegenstelling tot de meeste zorginstelling, heeft Aveleijn geen financieringstekorten. Uit de jaarrekening van Aveleijn blijkt dat de zorginstelling in 2008 een winst heeft gemaakt van ruim 7 miljoen euro. De overheidssubsidie, 'het wettelijk budget voor aanvaardbare kosten', bedroeg bijna 63 miljoen euro. Dit betekent dat de stichting ruim 11 procent van het budget voor 2008 niet besteed heeft. In 2007 hield de stichting, die formeel geen winstoogmerk heeft, 8 procent over, een kleine 4,3 miljoen euro. Woordvoerder Snikker verwees voor uitleg hierover naar de controller van de stichting. Deze was dinsdagmiddag niet bereikbaar.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

zwanikken Leenders

30 september 2009

Het woord BONUS in de zorg strepen.

SharleneHooper

17 september 2011

I took 1 st <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> when I was not very old and this supported me very much. Nevertheless, I need the secured loan as well.

writing work

26 oktober 2012

The good storage of stuff just about this post people search, clicking the academic writing jobs (4writers.net) service.

rss submission

26 oktober 2012

To make cash online, your product pages should detected in a group of top results for specialized keys and goods. To get there, you require the best manual directory submission linksexperts.com service and link building options. Professionals can turn visitors into customers.

check here

5 november 2012

If you decide to purchase essay papers uk from professional workers, access the following Web page primewritings.co.uk.

personal essay writers

5 november 2012

Students have to move straight with progress. Moreover, I opine, it's no need to spend hours for writing academic term papers. The whole world uses university essay writing company. It will be a right way to save free time for personal deals.

Top