Finance

NZa keurt overname Pasana Ouderenzorg goed

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) keurt de overname van Pasana Ouderenzorg door KwadrantGroep en ZuidOostZorg goed. Dat hebben curatoren Matthijs Sturms en Hans Silvius op vrijdag 28 mei laten weten.

De goedkeuring door NZa opent de weg om een melding te doen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In dit stadium kan onmogelijk een voorspelling worden gedaan hoeveel tijd met dit deel van het traject gemoeid zal zijn, zo stellen de curatoren. ACM kan binnen enkele weken al een beslissing nemen, maar het is niet uitgesloten dat ACM hier toch meer tijd voor nodig heeft.

Voor Pasana Ouderenzorg betekent dit dat de curatoren doorgaan met het voortzetten van de zorg. Ook de Vangnetstichting, onder leiding van haar bestuurder Haijo Homan, blijft onverminderd betrokken bij de ouderenzorg en staat in voor de kwaliteit en continuïteit van zorg en garandeert daarnaast de exploitatie.

De curatoren hebben in de afgelopen week de medewerkers van Pasana, Ondernemingsraad, cliëntenraden, bewoners en patiënten,  leveranciers en vakbonden over de voortgang van het proces geïnformeerd. De curatoren zijn positief over de medewerkers die ondanks de voortdurende onzekerheid hun werk met grote inzet blijven uitvoeren. Voor de bewoners en cliënten van Pasana Ouderenzorg verandert er verder niets aan de dagelijkse zorgverlening.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top