HRM

Ambulanceacties breiden uit

Ambulanceacties breiden uit

De acties van ambulancemedewerkers voor een betere cao breiden vanaf maandag uit. Bestuurder Fred Seifert van vakbond FNV Zorg en Welzijn zei woensdag dat de stiptheidsacties worden uitgebreid en dat het werk op diverse plekken zal worden stilgelegd. Ambulancepersoneel voert inmiddels vier weken actie om Ambulance Zorg Nederland (AZN) tot betere werkomstandigheden te bewegen.

Vanaf maandag zullen de ambulances na elke rit terugkeren naar hun post. Ook zullen de medewerkers pas in hun systeem aangeven dat ze weer beschikbaar zijn als de klus waar ze mee bezig waren daadwerkelijk is geklaard. Normaal gesproken zetten de hulpverleners dat al in de computer een kwartier voordat ze verwachten klaar te zijn. De afgelopen weken hebben de hulpverleners al 'stipt' gewerkt. Daarbij zijn pauzes in acht genomen en voerden ze geen overwerk meer uit. Maandag wordt bekend waar en wanneer de werkonderbrekingen plaatsvinden.

Volgens bestuurder Seifert zijn veel ambulancemedewerkers zeer verontwaardigd. "Tijdens deze vier weken heeft de AZN veel dure uitzendkrachten ingehuurd. Kennelijk heeft de werkgever hier wel geld voor over."' Inmiddels heeft personeel van zestien van de 28 ambulance-instellingen zich bij de acties aangesloten, aldus Seifert. De vakbonden FNV en CNV hebben besloten de acties uit te breiden, omdat ze tot nu toe "niet tot enige beweging bij de werkgever hebben geleid". (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top