HRM

Akkoord over cao universitaire ziekenhuizen

Akkoord over cao universitaire ziekenhuizen

Universitaire ziekenhuizen hebben overeenstemming bereikt met de bonden over een nieuwe cao die loopt tot januari 2018. Dat maakte FNV Zorg & Welzijn woensdag bekend.

De ziekenhuizen gaan meer vaste contracten aanbieden. Tijdelijke en onzekere contracten, zoals het nul-urencontract, worden in de ban gedaan. "Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen de ziekenhuizen deze nog toepassen", aldus de vakbond. De bonden en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra kwamen ook een loonsverhoging van 3,8 procent overeen voor de 70.000 medewerkers.

"Onderzoekers, verpleegkundigen, arts-assistenten en ander personeel kunnen rekenen op koopkracht en vaste banen. Dat is goed voor de medewerkers en goed voor de kwaliteit van zorg", zegt Elise Merlijn, onderhandelaar bij FNV.

De vakbonden en werkgever maakten ook afspraken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Dit jaar worden er 215 mensen aangenomen. Eind 2018 moeten in totaal 895 mensen extra aan de slag zijn bij de universitaire medisch centra. Vervolgens komen er tot 2023 gegarandeerd elk jaar 179 banen bij.

Medewerkers die zware en onregelmatige avond- en weekenddiensten draaien, krijgen door de nieuwe cao-afspraken een verbeterde compensatie. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top