Tech

Gilde healthcare investeert in Zetacom

Gilde Healthcare, de investeringsmaatschappij gericht op de zorgsector, investeert in Zetacom, een bedrijf dat gespecialiseerd is in communicatiesystemen voor de gezondheidszorg. Met de financiele injectie ondersteunt Gilde Healthcare de verdere groei van Zetacom.

Zetacom is in 2003 opgericht door Dick Dompeling en is in veel markten actief. Zo ook in de zorgsector, waarvoor het zorgcommunicatiesystemen ontwikkelt. Dompeling: “Doordat steeds meer zorg geleverd wordt buiten de muren van de traditionele zorginstellingen, zien wij de vraag naar zorg-op-afstand in de langdurige zorg toenemen. Naast bellen, beeldbellen, alarmering en plaatsbepaling nemen nieuwere toepassingen toe in vraag, zoals: Voice-over-Wifi, monitoring, zorg-op-afstand en andere (cloud)oplossingen.”

Zorg op afstand

"De vraag naar zorg-op-afstand stijgt, met name door de bezuinigingen in de langdurige zorg," aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare. "de oplossingen van Zetacom ondersteunen zorgprofessionals bij het verlenen van goede en doelmatige zorg, waardoor betere zorg tegen lagere kosten wordt gerealiseerd.”

Gilde Healthcare is een investeringsmaatschappij gericht op snelgroeiende zorgondernemingen met 550 miljoen euro aan kapitaal verdeeld over twee business-lijnen. De Gilde Healthcare Services fondsen richten zich op zorgdienstverleners, zoals gespecialiseerde klinieken, ouderenzorg, eerstelijnszorg, GGZ, uitbesteding, medische toeleveranciers en andere zorgbedrijven in de Benelux en Duitsland. De Gilde Healthcare Technologie fondsen richten zich op ondernemingen die innovatieve home & digital health oplossingen, medische technologieën en geneesmiddelen ontwikkelen in Europa en de VS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top