ACTUEEL

NVvR benoemt nieuwe directeur

Marieke Brink-Zimmerman is sinds 1 juni de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR). Met de keus voor Brink-Zimmerman wil de NVvR, met meer dan 1.500 leden, haar organisatie verder professionaliseren.

"Dit versterkt de aansluiting bij landelijke vraagstukken over kwaliteit en financiering van medisch specialistische zorg samen met andere wetenschappelijke verenigingen in de Federatie Medisch Specialisten (FMS) richting VWS, NZa en ZiN", laat de vereniging weten. "Ook ontwikkelingen op het gebied van interventieradiologie en beeldvormend onderzoek en de gezamenlijke opleiding met nucleaire geneeskunde vragen om een toekomstgerichte positionering van de radioloog en het vak medische beeldvorming, zowel in de eerste, tweede als derde lijn." 

Marieke Brink is technisch bedrijfskundige en heeft in diverse functies gewerkt in het Academisch Medisch Centrum (AMC). De afgelopen jaren was zij directeur bedrijfsvoering van de divisies Operatiecentrum & Intensive Care en Beeldvormende Specialismen, waaronder de afdelingen radiologie, nucleaire geneeskunde en radiotherapie. Daarvoor werkte ze als organisatie-adviseur bij KPMG.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top