ACTUEEL

Nieuwe leden voor RVS

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) telt weer negen leden. De ministerraad behandelde op vrijdag 10 juli 2015 de benoeming.

Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur Stichting Philadelphia Zorg, Daan Dohmen, CEO FocusCura Groep en Bas Leerink, voorzitter raad van bestuur Medisch Spectrum Twente zijn per direct benoemd. Op 1 januari 2016 treden Liesbeth Noordegraaf-Eelens, hoofd afdeling Humanities Erasmus University College, en Loek Winter, directeur Slotervaart Ziekenhuis, toe.

De huidige raad bestaat verder uit voorzitter Pauline Meurs, hoogleraar aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg, Erasmus Universiteit Rotterdam, Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie en adviseur van de raad van bestuur van het Radboud UMC, José Manshanden, themadirecteur Sociaal/lid directieraad gemeente Utrecht en Dick Willems, hoogleraar Medische ethiek aan het Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam, Paul Frissen, hoogleraar Bestuurskunde aan de School voor het Openbaar Bestuur (tot 1 januari 2016) en Anke van Blerck-Woerdman, onder andere voormalig lid Tweede Kamer en woordvoerder Volksgezondheid Welzijn en Sport (tot 1 januari 2016).

De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving bestaat sinds 1 januari 2015. Hij is ontstaan doordat de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) en de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) zijn samengevoegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top