Finance

GGZ Heuvelrug sluit wachtlijst jeugd

GGZ Heuvelrug heeft de wachtlijst voor jeugdhulp gesloten. Het budget voor jeugdzorg is inmiddels op en de instelling verwacht pas in 2016 weer jeugd te kunnen helpen.

"Door een onverwacht groot aantal aanmeldingen" ziet GGZ Heuvelrug zich genoodzaakt de wachtlijst voor jeugd te sluiten, meldt de instelling op de eigen website. "Wij zijn hard bezig hier een oplossing voor te zoeken en zullen dit zo spoedig mogelijk via onze website kenbaar maken." In de tussentijd verwijst de instelling naar andere jeugdzorgaanbieders in de regio, zoals Altrecht en Bosman GGZ. GGZ Heuvelrug heeft de aanbieders hiervan op de hoogte gesteld.

GGZ Heuvelrug krijgt sinds 1 januari 2015 geld van de gemeenten de Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Het bedrag dat de instelling ontvangt, is gebaseerd op voorgaande jaren. Maar in het eerste half jaar van 2015 hebben meer mensen kinderen  aangemeld voor jeugdzorg dan de jaren ervoor het geval was, volgens Willem Barents, bestuurslid van GGZ Heuvelrug. "We vinden het niet verantwoord om hen op de wachtlijst te plaatsen, terwijl we niet weten of we vóór januari 2016 plek hebben", zegt hij.

Budgetgarantie

GGZ Heuvelrug is over de kwestie in gesprek met de vier betrokken gemeenten en wijkteams. Die willen graag een oplossing vinden, volgens Barents. "Ze hebben laten weten dat we het geld dat we hebben gekregen, niet moeten zien als een budgetplafond maar als een budgetgarantie." De gemeenten denken volgens Barentsz nog na over de vraag hoe meer geld vrij te maken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top