HRM

TSN Thuiszorg kondigt nieuwe ontslagronde aan

TSN Thuiszorg kondigt nieuwe ontslagronde aan

TSN Thuiszorg gaat nog eens zo'n 200 banen schrappen. Dit komt bovenop de honderden eerder aangekondigde ontslagen. Dat heeft de thuiszorgorganisatie bekend gemaakt.

In Kampen kregen 34 medewerkers met een vast contract ontslag aangezegd, zo meldt dagblad De Stentor. Daar vielen eerder dit jaar al 76 ontslagen.

In Stadskanaal hebben 169 medewerkers van TSN Thuiszorg te horen gekregen dat ze hun baan kwijtraken. Het gaat om 140 vaste banen en 29 tijdelijke contracten. Honderd andere medewerkers houden (vooralsnog) hun baan.

Huishoudelijke hulp

Het gaat om medewerkers die werkzaam zijn als  hulp in de huishouding, de zogenaamde HH1. TSN zegt het ontslag te betreuren, maar zegt ook dat het niet anders kan. De gemeente Kampen neemt sinds 1 juli geen huishoudelijke hulp meer af bij TSN. Daardoor heeft de thuiszorgorganisatie onvoldoende werk voor haar medewerkers.

De gemeente Stadskanaal is gestopt met het vergoeden van huishoudelijke hulp. Inwoners moeten die nu zelf betalen of hulp van mantelzorgers inschakelen.

Einde nog niet in zicht

De ontslagen komen bovenop de ongeveer 800 ontslagen en de loonsverlaging voor duizenden medewerkers die TSN eerder dit jaar aankondigde. Directeur Zion Jongstra van TSN vreest dat het hier niet bij blijft. "De gemeente Groningen overweegt hetzelfde te doen als Stadskanaal. We zijn nog met ze in gesprek. Maar als dat doorgaat, dan gaan er nog eens 350 banen verloren", zegt hij tegenover RTV Noord.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top