HRM

FNV daagt TSN Thuiszorg voor rechter om loonsverlaging

FNV start een kort geding tegen TSN Thuiszorg omdat die eenzijdig zou hebben besloten om de lonen van medewerkers met 25 procent te verlagen. Maandag maakte TSN bekend meer dan 400 vaste medewerkers te ontslaan en de tijdelijke contracten van meer dan 200 mensen niet te verlengen.

De thuiszorgmedewerkers zijn volgens de vakbond boos op hun werkgever die de rekening van het kabinet volledig neerlegt bij de zorgverleners en de kwetsbare mensen die zorg nodig hebben. "Voor goede zorg, moeten de juiste tarieven betaald worden", zegt Toon Wennekers van FNV Zorg & Welzijn. "Steeds meer gemeenten stoppen botweg met de huishoudelijke verzorging of bieden tarieven aan die het zorgaanbieders zoals TSN onmogelijk maakt om zelfs maar kostendekkend te werken. Werknemers en cliënten zijn hier de dupe van."

Zorgaanbieders zoals TSN nemen maatregelen waarbij medewerkers gekort worden op hun loon of massaal worden ontslagen. FNV voorspelt dat de mensen die hun werk verliezen in de ww belanden en voor een deel verdwijnen in allerlei vormen van onzeker werk: als schijnzelfstandige of in het zwarte circuit. "De grote loondump die in de thuiszorg is ontstaan, hebben we te danken aan Den Haag", aldus Wennekers. "De overheid heeft te weinig geld beschikbaar gesteld aan de gemeenten en veel gemeenten doen er nog een flinke schep bovenop: ze stoppen met de huishoudelijke verzorging of ze bieden tarieven aan waarmee het normale cao loon niet betaald kan worden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top