ACTUEEL

Operaties AMC gaan door na ontruiming VUmc

De verhuizing van ruim honderd patiënten van het VU medisch centrum (VUmc) naar het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in het AMC. De geplande operaties in het AMC gaan woensdag gewoon door, zegt een woordvoerder.

Dinsdag was tijdens de ontruiming van het VUmc en de komst van een groot aantal patiënten nog niet duidelijk of het AMC de zorg voor de eigen patiënten kon continueren. Maar volgens een woordvoerder van het AMC verloopt alles goed en soepel en gaat het hele programma in de operatiekamers door.

Personeel

Verpleegkundig personeel is met de patiënten meeverhuisd. "Mensen met bijvoorbeeld nachtdiensten zijn voor een deel naar ons gekomen. Het is even wennen, want ze kennen dit ziekenhuis niet zo goed", aldus de AMC-woordvoerder.

Na de ontruiming van het VUmc wegens de wateroverlast is het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam momenteel de enige uitvalsbasis voor traumahelikopters. "We zijn nu verantwoordelijk voor de hele traumazorg in de omgeving en de opvang bij een eventuele ramp, maar daar zijn we klaar voor", licht de zegsman van het AMC toe.

Hij spreekt van een soepel verlopen operatie. "De patiënten kwamen gespreid binnendruppelen. Dat gaf ons de tijd de stroom goed te organiseren." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top