ACTUEEL

Fidder vertrekt bij Gelre ziekenhuizen

Jan Fidder stapt op als bestuursvoorzitter van de Gelre ziekenhuizen. Reden van vertrek is een "verschil in visie op de aansturing van de organisatie", zo laat de ziekenhuisorganisatie weten. "Door dit geschil, maar ook met respect voor ieders standpunt, is gezamenlijk besloten om uit elkaar te gaan."

"Fidder laat een organisatie achter zich die mede onder zijn leiding een duidelijke meerjaren- beleidsstrategie heeft uitgezet", stelt de ziekenhuis. "Ook heeft hij onder andere een belangrijke bijdrage geleverd aan het nieuwe samenwerkingsverband tussen het ziekenhuis en medisch specialisten en de herpositionering van de financiële afdeling."

Verder laat de organisatie weten dat met het vertrek van Fidder "een bedrag gemoeid is als bij aanstelling van de heer Fidder in 2011 was overeengekomen". Het bedrag wordt niet gespecificeerd, maar volgens Gelre ziekenhuizen "blijft het binnen de overgangsbepalingen van de Wet normering topinkomens" en zal het in de jaarrekening worden opgenomen.

De overblijvende leden van de raad van bestuur zijn Gerjan Heuver en Erik den Teuling. De ziekenhuisorganisatie gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top