ACTUEEL

Zorg Consult Nederland stevent af op faillissement

Adviesbureau Zorg Consult Nederland in Bilthoven verkeert in surseance van betaling.  Directeur Bart Durlinger verwacht dat de rechtbank Zorg Consult op korte termijn failliet verklaart.

Teruglopende vraag

Zorg Consult Nederland heeft op 12 oktober uitstel van betaling gevraagd. Directeur Bart Durlinger wijt de problemen van Zorg Consult Nederland aan de moeilijke marktomstandigheden. Vanwege schrale budgetten zijn zorginstellingen steeds voorzichtiger met het inhuren van extern advies en interim-management. “Er is sprake van een teruglopende vraag in de markt, met name in de care-sector”, aldus Durlinger. “Dat merken we ook in onze contacten met andere adviesbureaus.”

Verrassing

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden zou een eventueel faillissement van Zorg Consult Nederland een verrassing zijn. Het adviesbureau geldt binnen de zorg als een degelijke partij met een goede reputatie. Het is in vrijwel alle sectoren van de zorg vertegenwoordigd. Speerpunten zijn ondermeer strategie en organisatie, fusies en optimalisatie van het primaire proces. Bij Zorg Consult Nederland werken zo’n 35 mensen.

Vertrek directeur Huijsman

Vorig jaar kwam Zorg Consult in het nieuws naar aanleiding van het vroegtijdige vertrek van directeur Robbert Huijsman. Hoogleraar Huijsman trad in mei 2007 binnen de tweehoofdige directie in dienst als vervanger van Vincent Baalman. Sinds het vertrek van Huijsman treedt Durlinger op als enig directeur van Zorg Consult Nederland.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top