ACTUEEL

Albert Schweitzer ziekenhuis heeft nieuwe bestuurder

Anneke Sanderse-van der Weide (52) treedt op 15 december toe tot de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Ridderkerk). Zij is nu directeur van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. In Dordrecht zal Sanderse een tweehoofdige Raad van Bestuur vormen met voorzitter Peter van der Meer.

"Ik heb er veel zin in", zegt Sanderse. "Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een steengoede reputatie op veel gebieden: kwaliteit, veiligheid, gastvrijheid, opleiden. Het enthousiasme spat van de mensen af. Als je al twee jaren achter elkaar op nummer 1 staat in de AD Ziekenhuis Top 100, dan doe je de dingen goed."

De komst van Sanderse sluit naadloos aan op het vertrek van bestuurder John Taks, in wiens plaats zij komt. Taks begint op dezelfde datum als bestuursvoorzitter van het Diakonessenhuis in Utrecht. Bestuursvoorzitter Peter van der Meer is blij met de snelle opvolging: "Ik ben hier zelf nog maar kort en het was niet handig geweest om er meteen alleen voor te staan. We houden de vaart erin."

Voorzitter Sjarlot Kooi van de Medische Staf: "We hebben ons met succes samen ingespannen voor een snelle procedure. We zijn blij met deze nieuwe bestuurder, die haar ‘roots’ in de zorg heeft."

Sanderse vervult al sinds 1989 advies- en managementfuncties in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top