ACTUEEL

'Slotervaart-ziekenhuis verdiende aan heroïne'

Het Slotervaart-ziekenhuis in Amsterdam heeft grote winsten gemaakt op het produceren van heroïne in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

De drugs waren bestemd voor drugsverslaafden die het onder begeleiding van hulpverleners kregen toegediend. De inkomsten zijn stilgehouden. Dat schrijven Het Parool en NRC Handelsblad op basis van het boek De Kraak van het Slotervaartziekenhuis, dat is geschreven door journalisten van de kranten.

Een woordvoerder van het ziekenhuis kon woensdagmiddag nog geen inhoudelijk commentaar geven. "Wij komen in de loop van de middag met een reactie". Ook ex-bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis wilde er niets over kwijt. "Als de journalisten daarover schrijven zal het wel waar zijn, ik kan er echt niets over zeggen", aldus Erbudak, die in maart 2103 wegens conflicten werd ontslagen.

Miljoen

Een dochterbedrijf van het ziekenhuis maakt de heroïne in opdracht van het ministerie. Volgens de kranten was van iedere 3 miljoen euro die het jaarlijks als vergoeding kreeg een miljoen euro winst. Het ministerie onderzocht in 2010 of de heroïneprijs niet te hoog was. Pas drie jaar later gingen de tarieven van de belangrijkste heroïne met ruim een vijfde omlaag. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top