HRM

Premie IZZ Zorgverzekering blijft gelijk in 2016

De maandpremie van IZZ Zorgverzekering, de eigen collectieve zorgverzekering van mensen in de zorg, gaat in 2016 niet omhoog. De basispremie voor een naturapolis blijft 92,95 euro per maand, terwijl de restitutiepremie op 96,95 euro blijft staan. Ook de aanvullende verzekeringen blijven gelijk.

De ongewijzigde premie is het resultaat van onderhandelingen tussen Stichting IZZ en uitvoerder en risicodrager van de verzekering Coöperatie VGZ. “We hebben elk jaar de uitdaging om de polis aantrekkelijk te houden voor het individu en betaalbaar voor het geheel,” aldus algemeen directeur Dominique Vijverberg van Stichting IZZ.

Ook inhoudelijk verandert er weinig aan de polis. De vergoedingen voor kronen en bruggen wordt teruggeschroefd van honderd naar tachtig procent. De vergoeding voor orthodontie wordt juist opgehoogd van zeventig naar tachtig procent.

Fysiotherapie 

Voor 2016 heeft Stichting IZZ weer hoog ingezet op fysiotherapie. “In de hoogste aanvullende verzekering wordt fysiotherapie zelfs onbeperkt vergoed,” laat Vijverberg weten. “In de onderhandeling zijn we overeengekomen dat we fysiotherapie ruim moeten blijven vergoeden aan werknemers in de zorg. Bijna een derde van alle werknemers in de zorg maakt gebruik van fysiotherapie. Uit onderzoek wat wij dit jaar hebben gedaan blijkt dat wanneer werknemers goede toegang hebben tot fysiotherapie, dit ook weer veel oplevert voor de organisatie, want ook organisaties hebben er belang bij dat werknemers niet verzuimen vanwege fysieke klachten.

Naast de prijs en inhoud van de poilis zijn er in de onderhandeling ook performance afspraken gemaakt. Dit houdt in dat er afspraken zijn over bijvoorbeeld het maximaal aantal dagen dat het mag duren voordat een declaratie uitbetaald dient te worden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Harold Nieuwenhuizen

24 november 2015

Knap dat IZZ de premie gelijk heeft weten te houden. Nagenoeg alle andere zorgverzekeraars hebben de zorgpremie een klein beetje verhoogd en gebruiken ook hun eigen reserves. Klein overzichtje op http://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl

Top