Finance

GGZ Drenthe schrapt 240 arbeidsplaatsen

GGZ Drenthe schrapt tussen 2016 en 2018 240 arbeidsplaatsen in vooral de indirecte functies, zoals overhead en management. Dit maakt GGZ Drenthe bekend op de website.

Uitgangspunt van de reorganisatie is dat de directe zorg aan patiënten zoveel mogelijk zal worden ontzien. De ontslagen zullen vallen bij zowel de zorgcircuits als de stafdiensten. "De zorg staat voorop. Daarom hebben we ervoor gekozen de bezuinigingen vooral te zoeken in de indirecte functies. Wij beseffen dat dat pijnlijk zal zijn voor veel medewerkers, maar het is de enige manier om GGZ Drenthe gezond te houden en de beste zorg te blijven bieden aan onze patiënten. Want daar gaat het in ons werk primair om", aldus directeur bedrijfsvoering Petra de Rijke.

Herstelplan

Dit is de kern van het herstelplan dat de directie van GGZ Drenthe gaat het herstelplan, waar de ontslagen onderdeel van uitmaken, de komende tijd bespreken met financiers, vakbonden en medezeggenschap. De operatie is nodig vanwege de financiële positie van GGZ Drenthe. De organisatie heeft te maken met toegenomen concurrentie, dalende budgetten en financiële tegenvallers.

De directie wil voor 1 januari 2016 overeenstemming bereiken over de plannen met de betrokken partijen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top