Finance

Curatoren: Medewerkers TSN moeten waarschijnlijk salaris inleveren

De medewerkers van TSN zullen waarschijnlijk salaris moeten inleveren. Dat schrijven de twee curatoren van het thuiszorgconcern in een zeldzame brief aan de Tweede Kamer.

TSN, met 12 duizend werknemers actief in ruim 300 gemeenten, dreigt failliet te gaan. De twee curatoren bekijken of het bedrijf nog een doorstart kan maken. Eventuele nieuwe eigenaren van TSN hebben volgens hen de vrijheid om het salaris van de thuiszorgmedewerkers aan te passen.

"Wij verwachten dat deze partijen niet bereid dan wel in staat zullen zijn om medewerkers in dienst te nemen tegen hun huidige arbeidsvoorwaarden", schrijven de curatoren in de brief die door SP-Tweede Kamerlid Tjitske Siderius op Twitter is gedeeld. "(…) Wij achten de kans groot dat een grote groep medewerkers er in dit geval (deels fors) in salaris op achteruit zal gaan. Bovendien zullen meer medewerkers hun baan verliezen. Daarmee wordt ook de cliënt-verzorgende relatie verbroken."

Het recent gesloten zorgakkoord tussen staatssecretaris van Volksgezondheid Van Rijn, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden FNV en CNV zal volgens de curatoren de werkgelegenheid voor de thuishulpen niet behouden. De zestig miljoen euro die hiervoor zou worden vrijgemaakt is onvoldoende.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top