ACTUEEL

ADRZ haalt ruim 10 miljoen euro binnen met crowdfunding

Zeeland Investments Beheer (ZIB) heeft 10,6 euro geworven voor de verbouwing van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen. Dat was ook het streefbedrag. In totaal hebben bijna 650 particulieren en zakelijke investeerders ingeschreven op het crowdfundingproject.

Van de investeerder komt 45 procent van Walcheren, 30 procent komt van buiten Zeeland, zo maakt ZIB bekend. Deelnemers aan de crowdfundingactie kunnen investeren vanaf een bedrag van 2.500 euro of een veelvoud daarvan tot een maximum van 40.000 euro voor particuliere investeerders. De grootste investering komt van een zakelijke investeerder uit Noord-Holland en was 250.000 euro.

Het opgehaalde bedrag is de helft van de 20 miljoen euro die in totaal nodig is om de aankoop en verbouwing van het pand en de grond van de zorginstelling te financieren. Het bedrag dat niet via crowdfunding binnen komt, wordt volgens planning bancair gefinancierd.  

“Het is heel fijn dat ons streefbedrag is gehaald, maar hoe minder we bij de bank hoeven te lenen,         hoe beter natuurlijk”, zegt Henk van Koeveringe van ZIB.

Primeur

De crowdfunding begon in oktober nadat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) het platform ZIB Crowdfunding ontheffing had verleend. Zeeland heeft daarmee een primeur: het is de eerste keer dat het vastgoed van een Nederlands ziekenhuis wordt gefinancierd met crowdfunding. De lening heeft een looptijd van maximaal zeventien jaar. De deelnemers ontvangen een rente van 5 procent per jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top