Finance

'Naturapolis populairder onder overstappers'

Ruim tweederde van de overstappers (69 procent) kiest voor een natura basisverzekering. Vorig jaar was dat 40 procent. Dit stelt vergelijkingssite Pricewise.nl op basis van een tussenstand van het zorgseizoen.

Van de overstappers kiest nog 19 procent voor de restitutie basisverzekering, met een zeer ruime keuzevrijheid. In 2014 was dit nog 34 procent. 12 procent kiest voor de beperkte keuzevrijheid van een budget of selectieve zorgverzekering (tegen 26 procent vorig jaar).

"Het lijkt er sterk op dat switchers steeds nauwkeuriger afwegen wat ze wel en niet precies nodig denken te hebben voor hun persoonlijke gezondheidzorg", reageert directeur Hans de Kok van Pricewise. "Een goede naturapolis heeft voor veel verzekerden soms vrijwel dezelfde keuzevrijheid als de restitutieverzekering, die in veel gevallen ook niet alle zorgkosten volledig dekt. De restitutiepolis lijkt langzamerhand een beetje op zijn retour, althans onder overstappers."

Eigen risico

Veruit de meeste overstappers (73 procent) kiezen voor het minimaal verplichte eigen risico van 385 euro per jaar. Ongeveer 22 procent heeft gekozen voor het hoogste eigen risico van 885 euro. Dit is hoger dan het landelijk gemiddelde. De resterende 5 procent zit ertussenin.

Van de overstappers bij Pricewise kiest 28 procent louter een basisverzekering. De overige 72 procent heeft ook een aanvullende polis afgesloten – soms een generieke, soms (ook nog) een tandverzekering.

De drie maatschappijen die tot op heden het beste verkopen op de vergelijkingssite zijn Anderzorg, De Friesland en Menzis. Zilveren Kruis, VGZ en CZ zijn minder populair.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top