ACTUEEL

TweeSteden en Elisabeth ook juridisch gefuseerd

Het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis zijn per 1 januari 2016 ook juridisch gefuseerd. Beide stichtingen die de ziekenhuizen besturen zijn overgegaan in één nieuwe stichting: Stichting Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

De diverse vestigingen van het nieuwe ziekenhuis in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk blijven hun poliklinische zorg op alle locaties aanbieden. Wel worden binnen de Tilburgse locaties verpleegafdelingen van verschillende specialismen geconcentreerd. Zo gaan bijvoorbeeld neurologie, Moeder- en Kindcentrum en vaatchirurgie naar de locatie Elisabeth, en cardiologie, de zorg rondom borstkanker, maag-darmleverziekten en buikchirurgie naar locatie TweeSteden. Waalwijk wordt een centrum voor hoogvolume, laagcomplexe orthopedie.

Doel

De raad van bestuur bestaat uit voorzitter Bart Berden en leden Loeks van der Veen en Anita Wydoodt.  Met de juridische samenvoeging van de stichtingen is een al langlopend proces van samenwerking nu ook officieel geregeld. “De fusie is geen doel op zich, maar een manier om de zorg voor Tilburg, Waalwijk en wijde omgeving te borgen, zowel medisch als financieel”, aldus Bart Berden. De bestuurlijke fusie vond al in augustus 2013 plaats.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top