ACTUEEL

Erasmusspeld voor Mieke Reynen

Mieke Reynen heeft bij haar afscheid als bestuurder Gezondheidscentrum Randweg donderdag een Erasmusspeld ontvangen van de Zorgwethouder Hugo de Jonge van Rotterdam. De speld ontving zij voor haar intensieve inzet voor een betere gezondheidszorg binnen de Rotterdamse samenleving.

Mieke Reynen is volgens de gemeente Rotterdam een echte verbinder: "Zij heeft veel betekend voor de eerstelijns medische zorg en een betere samenwerking met diverse partijen." Zij heeft met succes geijverd voor betere samenwerking tussen wijkteams en wijkverpleegkundigen. Mede dankzij haar kreeg de wijkverpleegkundige weer een gezicht in wijken en buurten, aldus de gemeente.

Reynen is de initiatiefnemer en oprichter van het netwerk 'Samen Eén in Feijenoord'. Via een zwaan-kleef-aan constructie kwam er een regionaal netwerk om bewoners van de wijk Feijenoord te ondersteunen op weg naar een betere gezondheid in alle opzichten. Deze werkwijze is volgens de gemeente een voorbeeld geworden en heeft een beweging in gang gezet om burgers beter en breder te ondersteunen. Reynen is ook voorzitter van de stichting OSER, het samenwerkingsverband van gezondheidscentra in Rotterdam. Van daaruit ontstond het project 'Zichtbare Schakels' om een integrale aanpak te verbeteren van wonen, zorg en welzijn.

Annemiek Beukman

Reynen is bij Gezondheidscentrum Randweg op 1 januari opgevolgd door Annemiek Beukman. Zij was daarvoor directeur gastvrijheid en zorg bij Amstelring in Amsterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top