Vastgoed

Schippers slaat eerste paal Prinses Máxima Centrum

Schippers slaat eerste paal Prinses Máxima Centrum

Maandagmiddag is in Utrecht de eerste paal van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie geslagen. Een groep kinderen zette samen met minister Schippers symbolisch de eerste paal op de juiste plaats op het bouwterrein.

De nieuwbouw moet eind 2017 gereed zijn, waarna het Prinses Máxima Centrum begin 2018 voor alle kinderen met kanker in Nederland de deuren opent. Sinds 2014 draait het centrum al binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Kinderen met vaste tumoren vanuit heel Nederland en kinderen met alle vormen van kanker uit de Utrechtse regio worden daar behandeld. Ook de researchafdeling is inmiddels gestart in Utrecht. 

De bouw ging op 6 november vorig jaar van start met de ondertekening van de bouwcontracten. Op die datum startte ook de uitgifte van een innovatieve obligatielening, waarmee het centrum 60 miljoen euro hoopt op te halen.

Bijzonder initiatief

Minister Edith Schippers noemde het centrum tijdens de bijeenkomst maandag "een bijzonder initiatief dat veel toevoegt aan de zorg in Nederland. Ik ben niet voor het bouwen van grote ziekenhuizen, die zijn in deze tijd niet meer nodig. Dit centrum is juist heel hard nodig voor de optimale zorg aan kinderen met kanker."

Diana Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum, benadrukt dat er intensief samengewerkt wordt met ziekenhuizen in het hele land. "De hoog specialistische zorg vindt in Utrecht plaats, de nazorg kan in veel gevallen plaats vinden in een ziekenhuis in de buurt van de woonplaats van de patiëntjes."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top