ACTUEEL

Ook Zorgzaak wil taken TSN overnemen

De Zorgzaak wil werkzaamheden van van TSN Thuiszorg in Drenthe overnemen. De thuiszorgorganisatie heeft een voorstel gedaan aan de Drentse gemeenten, zo meldt RTV Drenthe. Buurtzorg Nederland deed maandag al een voorstel om zo’n driekwart van de taken en het personeel van TSN over te nemen.

Gemeenten zijn nu aan zet. Zij moeten bepalen met welke partij zij in zee gaan. Directeur Ruud Slot van De Zorgzaak denkt een samenwerking tussen zorgaanbieders en gemeenten te kunnen bewerkstelligen, zonder dat er financiële steun van de rijksoverheid nodig is, meldt de lokale omroep. Volgens Slot zou Buurtzorg met hulp van de overheid een betere positie in de markt krijgt; een oneerlijke vorm van concurrentie.

Buurtzorg maakte maandag bekend dat het driekwart van de werkzaamheden van TSN Thuiszorg overnemen. De bewindvoerders van het in surceance verkerende TSN staan achter het plan van Buurtzorg, maar de branche is kritischer. Ook brancheorganisaties BTN en Actiz zijn bang dat Buurtzorg onder het mom van innovatie staatssteun zal krijgen.

TSN is met zo'n tienduizend werknemers actief in zo'n 350 gemeenten. De thuiszorggigant kwam vorig jaar in financiële problemen. Volgens de vakbonden kwam dat onder meer doordat gemeenten te lage tarieven voor thuiszorg hanteren. Donderdag is er een informatiebijeenkomst waarin Buurtzorg de plannen verder toelicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top