Finance

Buurtzorg wil 75 procent van TSN overnemen

Buurtzorg Nederland wil driekwart van de werkzaamheden van TSN Thuiszorg overnemen. Dat meldt de NOS op basis van het voorstel dat de stichting maandag aan gemeenten stuurt.

Het voorstel geldt alleen voor gemeenten die in de ogen van Buurtzorg voldoende betalen voor de zorg die ze afnemen. Als de overname doorgaat, gaat ook het actieve, directe TSN-personeel in die gemeentes mee en houden cliënten hun thuiszorgmedewerkers. Dat personeel houdt zijn  arbeidscontracten met daarin de oorspronkelijke arbeidsvoorwaarden, aldus de NOS.

De bewindvoerders van TSN staan achter het plan van Buurtzorg, maar de branche is kritischer. De brancheorganisaties BTN en Actiz zijn bang dat Buurtzorg onder het mom van ‘innovatie’ staatssteun zal krijgen, wat tot oneerlijke concurrentie leidt.

TSN, dat momenteel in uitstel van betaling verkeert, is met zo’n tienduizend werknemers actief in zo'n 350 gemeenten. De thuiszorggigant kwam vorig jaar in financiële problemen. Volgens de vakbonden kwam dat onder meer doordat gemeenten te lage tarieven voor thuiszorg hanteren.  
Komende donderdag is er een informatiebijeenkomst waarin Buurtzorg de plannen verder toelicht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

8 februari 2016

Zou voor dit moment de beste oplossing zijn. Wat betreft de kritiek, het is maar net welke betekenis je aan het woord innovatie verbindt. Kan veel kanten op. Google maar eens.

Top