ACTUEEL

Hospice De Lelie heeft nieuwe voorzitter

Oud-politieman Arjan Jonge Vos is benoemd tot voorzitter van Hospicegroep De Lelie. Hij neemt het stokje over van Frits Schmidt die eind 2015 na elf jaar afscheid nam, zo meldt RTV Slingeland.

Hospicegroep De Lelie zet zich in voor terminale zorg bij mensen aan huis en in het hospice aan de Leliestraat in Winterswijk.  "Het bestuur heeft mij gevraagd vanwege mijn bestuurlijke ervaring en mijn grote externe netwerk", zegt Jonge Vos bij RTV Slingeland. "Kennis van de zorg heb ik niet, maar dat is in het bestuur voldoende aanwezig."

Jonge Vos zegt verder te willen bouwen aan de interne organisatie en het opbouwen van een goed extern netwerk. "Voor mij gaat het meer om verbinden, dan om bouwen. Ik zie het als mijn taak om de organisatie soepel te laten draaien."

Daarnaast ziet hij het groeiende belang van vrijwilligers. "Er komt minder geld beschikbaar in de zorg. De rol van vrijwilligers gaat in de toekomst daarom steeds belangrijker worden. Bij de hospicegroep worden vrijwilligers ingezet in een professionele omgeving. Ik wil deze vrijwilligers helpen zodat zij hun werk goed kunnen blijven doen", aldus Arjan Jonge Vos.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top