ACTUEEL

Actievoerders TSN vrijgelaten

De twee actievoerende medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN die zondagavond zijn aangehouden bij het gemeentehuis in Bronckhorst, zijn maandagmiddag vrijgelaten. De actievoerders werden aangehouden vanwege lokaalvredebreuk.

Vakcentrale FNV heeft voor dinsdag een grote demonstratie aangekondigd in het Gelderse Bronckhorst. De bond roept mensen op in groten getale naar de plaats te komen om medewerksters van thuiszorgorganisatie TSN te ondersteunen, zei Sarah Dobbe van de FNV maandag tegen omroep Gelderland.

Medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon (Noord-Holland). De bezetters eisten dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van TSN overnemen.

De FNV sprak maandag van een laffe ontruiming. "Er kan maar een echte reden zijn: thuiszorgers kregen uit het hele land steeds meer steun. De gemeente kiest blijkbaar liever voor de cel dan voor goede zorg en werk’', aldus Dobbe.

Dinsdag nemen burgemeester en wethouders van Bronckhorst een besluit over het aanbod van Buurtzorg. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top