Vastgoed

Haskoning werkt aan ziekenhuis Sint Maarten

Royal HaskoningDHV gaat adviseren over het nieuwe nationale ziekenhuis op Sint Maarten. Op het terrein van het bestaande ziekenhuis wordt een nieuw algemeen ziekenhuis gebouwd dat rekening houdt met de groeiende eilandbevolking en het toerisme, en ruimte biedt aan nieuwe medische diensten.

Het bestaande ziekenhuis op Sint Maarten staat er 25 jaar en is toe aan vernieuwing. Het Uitvoeringsorgaan Sociale- en Ziektekostenverzekering ontwikkelt het ziekenhuis in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid en het St. Maarten Medical Center. Royal HaskoningDHV heeft opdracht gekregen om adviesdiensten te leveren gedurende de voorbereidings-, ontwerp- en bouwfase van het project. Het Nederlandse bedrijf zal het bestek opstellen, de aanbesteding begeleiden en assisteren bij de contractonderhandelingen. Tijdens de bouw zal het bedrijf toezien op het tijdschema, de kosten en de kwaliteitsbewaking.

Het nieuwe ziekenhuis zal plaats bieden aan 110 bedden en een breed scala aan klinische functies en ondersteunende faciliteiten. Het wordt uitgerust met nieuwe medische en IT-apparatuur. Door een extra vleugel is er ruimte voor een toekomstige uitbreiding van medische diensten. "Om tegemoet te komen aan de wensen van een brede groep belanghebbenden", overlegt Royal HaskoningDHV nhaar eigen zeggen met zowel medisch personeel als ziekenhuismanagement.

Betaalbaarheid

Betaalbaarheid en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten in het project. "We willen niet dat het ziekenhuis een belasting is voor het milieu van het eiland. Daarom zullen in het bestek zaken als afvalbeheer worden opgenomen. Maatregelen op het gebied van overstromingen, orkanen en aardbevingen moeten ook worden overwogen", zegt Eduard Boonstra International Business Development Director Hospitals bij Royal HaskoningDHV. "Het project moet in een kort tijdsbestek worden gerealiseerd en vraagt daarom om zorgvuldige planning en organisatie."

Na eerdere projecten op Bonaire en Curaçao, is dit de derde keer dat Royal HaskoningDHV betrokken wordt bij de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuis in het Caraïbisch gebied.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top