ACTUEEL

VWS bestrijdt onjuiste griepinformatie op internet

Het ministerie van VWS komt in actie tegen onjuiste informatie op internet over de Mexicaanse griep. Het ministerie wil op fora en weblogs banners plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd.

VWS plaatst banners op weblogs en fora

Het ministerie reageert zelf niet op de weblogs en fora. VWS gaat op de eigen website wel in op vragen over de veiligheid van de vaccinatie tegen de griep.

Huisartsen eerst ingeënt

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) bezocht dinsdag een huisartsenpraktijk in Den Haag waar het druk was met mensen die een prikje kwamen halen. De artsen hadden het goede voorbeeld gegeven: zij hebben zichzelf als eerste ingeënt. Dit vertelde huisarts Albert Ongkiehong aan de minister. Onder zijn patiënten leven veel vragen over de vaccinatie.

Tegengas aan onjuiste informatie

Ongkiehong zei de indruk te hebben dat zijn patiënten eerder gehoor geven aan adviezen van hun huisartsen dan aan oproepen van de overheid zich te laten inenten. Klink vindt het nodig dat zijn ministerie tegengas geeft aan onjuiste informatie. “In de concurrentie met internet hebben we nog een paar slagen te maken.”

Kinderen inënten tegen griep

Een oma klampte Klink aan met de vraag of haar kleindochter van zes niet een prikje moet krijgen. In haar ogen zouden alle kinderen tot twaalf jaar moeten worden gevaccineerd. De minister zei dat hij zich baseert op het oordeel van deskundigen. Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar kunnen worden ingeënt. Dit heeft Klink maandag op advies van de Gezondheidsraad besloten.

Enorme ommezwaai patiënten

Ongkiehong zei een “enorme ommezwaai” onder zijn patiënten te hebben meegemaakt. Tot voor kort maakte bijna niemand zich druk over de griep. Dat veranderde toen een klein kind aan de ziekte bezweek. Klink kon dat beamen. De vraag “welke idioot 34 miljoen griepvaccins” heeft aangeschaft, krijgt hij nu niet meer te horen. VWS heeft deze hoeveelheid vaccins gekocht om de hele bevolking tweemaal te kunnen inenten. Dat is nu niet nodig, omdat de ernst van de ziekte meevalt. (ANP)

>> Skipr 1 jaar Event 10 december <<

Skipr bestaat op 10 december 1 jaar en viert dit met een bijzonder evenement in de Orangerie in Den Bosch. Meer informatie en het programma vindt u hier. Of meldt u direct aan voor het Skipr 1 jaar Event.

Skipr daily brengt u dagelijks voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. U kunt deze e-mailnieuwsbrief personaliseren door de voor u interessante rubrieken te kiezen. Abonneer u op de Skipr daily. Daarnaast brengt de Skipr weekly u elke zondagochtend om 8:00 uur een weekoverzicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top