ACTUEEL

Het Roer Moet Om kiest nieuwe roergangers

Huisartsen van actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO) hebben het stokje overgedragen aan een nieuwe lichting roergangers uit andere beroepsgroepen. De jonge roergangers zijn apotheker Aris Prins (38), fysiotherapeut Marije de Leur (39) en medisch specialist in opleiding Viola Verhoef (32).

Met de benoeming van  jonge roergangers uit verschillende beroepsgroepen willen beroepsvereniging VvAA en de initiatiefnemers van Het Roer Moet Om de beweging gericht op behoud van professionele autonomie verbreden. De jonge roergangers buigen zich over de vraag hoe zij en hun beroepsgenoten in navolging van de succesvolle campagne van de huisartsen hun werk kunnen doen zonder onnodige hinder van beleidsmakers en zorgverzekeraars.

VvAA ziet dat zorgverleners door alle druk van toezichthouders, beleidsmakers, verzekeraars en wet- en regelgeving behoefte hebben aan meer autonomie en invloed op de eigen vakuitoefening. Met name op het gebied van kwaliteit willen zorgverleners zelf de uitgangspunten kunnen bepalen.

De nieuwe lichting roergangers verdiept zich in de aanloop naar het VvAA Congres ‘Zelf aan het Roer’ op 22 juni verder in het onderwerp kwaliteit. De roergangers zullen tijdens het congres in gezamenlijkheid uitleg geven ten overstaan van onder andere ZN-voorzitter André Rouvoet, Marian Kaljouw (voorzitter NZa), Jan Kremer (hoogleraar patiëntgerichte innovatie) en De Correspondent-journalist Marc Chavannes.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top