ACTUEEL

Zorgverzekeraars weigeren nalatige ggz-instellingen

Ggz-instellingen die geen kwaliteitsgegevens aanleveren worden volgend jaar niet meer gecontracteerd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Dat stelt de brancheorganisatie van alle zorgverzekeraars. Aanleiding is dat slechts de helft van de 228 ggz-instellingen voldoende kwaliteitsgegevens heeft vrijgegeven ten behoeve het uitbrengen van een rapport met prestatie-indicatoren in de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. Dit meldt Zorgvisie.

ZN eist volledigheid kwaliteitsgegevens

ZN betreurt het dat slechts 122 van de 228 instellingen leveren voldoende gegevens vrij hebben gegeven voor publicatie van het rapport 'Visualisering Prestatie-indicatoren'. Ggz-instellingen moeten volgend jaar volledige kwaliteitsgegevens, uitgesplitst naar diagnosegroep, aanleveren. Instellingen die dit niet doen, worden niet gecontracteerd door de zorgverzekeraars. Daarnaast worden deze nalatigen met naam in het volgende rapport genoemd. ZN zegt dit mede namens de zes andere partijen die het rapport hebben uitgebracht: Landelijk Platform GGz, Inspectie voor de Gezondheidszorg, MEER GGZ, Nederlands Instituut voor Psychologen, Nederlandse Vereniging van Psychiatrie en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top