HRM

Boete voor achterlaten hulpeloze cliënt

Tegen een 46-jarige vrouw heeft het OM in Amsterdam een boete van 5000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. De vrouw heeft volgens het OM een man in hulpeloze toestand achtergelaten nadat ze foute medicatie had toegediend. De man overleed. Het OM vindt dat ze ook twee jaar lang niet meer als zorgmedewerkster aan de slag mag.

De vrouw was als verzorgster in 2012 bij de man, een diabetespatiënt, thuis en stelde een te lage glucosewaarde vast. Desondanks diende ze hem insuline toe. Ze wist volgens justitie best dat dat bij een te lage bloedsuikerspiegel juist verkeerd werkt en tot een coma kan leiden. Ze ging weg maar kwam later terug na een telefoontje van een familielid. Het slachtoffer reageerde niet meer maar de vrouw weigerde tot twee keer toe een ambulance te bellen en vertrok opnieuw. Korte tijd later overleed de man.

De vrouw was niet bevoegd om insuline toe te dienen. Het OM rekent het haar verder zwaar aan dat ze is tekortgeschoten in haar verantwoordelijkheid om voor het slachtoffer te zorgen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top