ACTUEEL

Ook AMC werft ok-assistenten in India

In navolging van het UMCG in Groningen werven ook de Amsterdamse universitaire ziekenhuizen operatiekamer-assistenten in India. Het AMC heeft in India 22 ok-assistenten gerekruteerd die in 2010 in het ziekenhuis gaan werken. Een afvaardiging van het VU medisch centrum vertrekt volgende week naar India om tien ok-assistenten te werven. Dit meldt Het Parool.

Tekort aan ok-assistenten

In Nederland en Europa is een groot tekort aan ok-assistenten. Daarom verwacht een woordvoerder van het AMC dat nog meer Nederlandse ziekenhuizen zullen volgen. Minister Klink van VWS betreurt het dat Nederlandse ziekenhuizen zich genoodzaakt zien om zorgpersoneel in ontwikkelingslanden te werven. De minister wil het tekort in Nederland oplossen door opleidingen te stimuleren. Klink is bezig met een opleidingsfonds voor gespecialiseerde verpleegkundigen en ondersteunend personeel in 2010.

Werving buitenlands zorgpersoneel

Het UMC Groningen heeft met het rekruteren in India volgens Klink in overeenstemming gehandeld met het uitgangspunt van het kabinet: werving van buitenlands zorgpersoneel van buiten de EU dient hooguit een sluitpost van het arbeidsmarktbeleid te zijn.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Deighton

6 november 2010

Het is begrijpelijk dat er buiten Nederland gezocht wordt naar Operatie assistenten en anesthesie medewerkers. Echter, het is verkiesbaar om veel redenen mensen van binnen de EU landen aan te nemen. Wij zijn een project opgestart met ca. 10 ziekenhuizen en hebben nu ca. 25 ervaren operatie assistenten ter beschikking om in vaste dienst te komen bij ziekenhuizen. Binnenkort hebben wij ook anesthesie medewerkers beschikbaar. Interesse? John.deighton@flexian.nl

jVGnHYyjJi

28 februari 2011

ku0X1E <a href="http://poeebzjqjghw.com/">poeebzjqjghw</a>, [url=http://aoldkvubtgaq.com/]aoldkvubtgaq[/url], [link=http://apvrdbrnyjxw.com/]apvrdbrnyjxw[/link], http://cqetibxyraoa.com/

Top