ACTUEEL

Nieuw patiëntenplatform Patiënt1 van start

Het nieuwe patiëntenplatform ‘Patiënt1’ voor mensen met een chronische aandoening, is woensdag van start gegaan. Het lanceerde tegelijk de website www.patient1.nl.

Zelfmanagement chronisch zieken

Mede-oprichter Wilco van Renselaar wil met dit initiatief de patiënt weer terug op plaats 1. Chronische patiënten kunnen bij het platform terecht voor informatie, maar vooral voor het organiseren van zelfmanagement. De reguliere zorg biedt dit onvoldoende, vindt Renselaar.

Voorvallen in zorg

Renselaar, vader van het 4-jarige hartpatiëntje Lars, heeft dit aan den lijve ondervonden. Lars heeft een hartaandoening en is zeven keer geopereerd. Van Renselaar: “Ik kwam bij een inval-huisarts, toen mijn eigen huisarts met vakantie was. In het zorgdossier stond dat mijn zoon 1 operatie gehad heeft. Maar dit bleken er 7 te zijn”. Een aaneenschakeling van dergelijke voorvallen was aanleiding om Patiënt1 op te richten.

Regie bij de patiënt

Het platform helpt chronisch zieken hun zorgdossier op te vragen bij hun huisarts om te zien of de gegevens kloppen. Daarnaast helpt Patiënt1 een zorgplan op te stellen. “Hiermee krijgt de patiënt weer de regie en staat dus weer op nummer 1”, aldus de oprichters.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

KittyGoodman19

31 mei 2011

That is understandable that cash makes us free. But how to act if somebody doesn't have cash? The only one way is to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> and just car loan.

Top