ACTUEEL

Emergis heeft wachtlijst voor ggz-cliënten

Ggz-instelling Emergis in Kloetinge komt tien bedden tekort voor psychiatrische patiënten. Dit is een gevolg van de sluiting van de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) in Vlissingen.

Emergis heeft een wachtlijst voor tien psychiatrische patiënten. In totaal is er in Kloetinge plek voor 371 mensen. Het probleem is ontstaan doordat het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis de PAAZ-afdeling sloot in 2015. Emergis waarschuwde toen al voor het tekort aan plekken, maar de PAAZ moest dicht omdat de locatie Vlissingen wordt verbouwd en de PAAZ de enige plek was die 's nachts open was, aldus Emergis-bestuurder Paul de Schipper.

Mensen die acuut moeten worden opgenomen, kunnen nog steeds in Kloetinge terecht. Mensen die een geplande opname hebben, kunnen er nog niet terecht. Om ook deze mensen te helpen, wil Emergis gebruik gaan maken van Intensive Home Treatment (IHT), waarbij drie keer per dag een medewerker langsgaat bij een cliënt om een dreigende opname af te wenden. Deze aanpak waar intensief toezicht centraal staat, zal ook worden ingezet om cliënten in de instelling eerder naar huis te laten gaan. Emergis zet IHT al langer in op andere locaties.

Om de behandelcapaciteit te vergroten, heeft Emergis meer personeel nodig. Hierover is de organisatie in gesprek met CZ, Achmea en VGZ. Paul de Schipper: "Ik verwacht dat de zorgverzekeraars deze maand met geld over de brug komen. Voor de zomer hopen we met IHT te beginnen en dan zal in september hopelijk de druk wat zijn afgenomen".

1 Reacties

om een reactie achter te laten

may flower

13 mei 2016

Een vriend van me zit in Kloetinge, maar het gaat steeds slechter met hem. Dankzij een inpandige drugsdealer (waar het personeel van op de hoogte is !!!) is hij veel geld verloren en is zijn geestelijke gezindheid verder verslechterd. Bedankt Emergis !!!!

Top