ACTUEEL

Bestuurder Daelzicht laat integriteitsonderzoek uitvoeren

Interimbestuurder Nettie Saarloos van Daelzicht laat een onafhankelijk vooronderzoek uitvoeren naar aanleiding van vragen die er intern en extern zijn gesteld over inkooptrajecten bij Daelzicht. In een schriftelijke reactie bevestigt zij berichtgeving van NRC Handelsblad hierover.

Bij het onderzoek spelen zaken als tekenbevoegdheid, beslissingsbevoegdheid en beslissingstrajecten een belangrijke rol. Doel is om vast te stellen of er correct is gehandeld binnen de bevoegdheden en de bestaande procedures en of er besluiten zijn genomen die mogelijk niet correct zijn gevalideerd. "Om antwoord op deze vragen te kunnen geven, heb ik besloten tot dit onderzoek", aldus Saarloos.

In het verhaal van NRC komt ook de brandveiligheid bij Daelzicht aan de orde. Van Saarloos: "Vooropgesteld betreur ik het dat met dit artikel wederom veel onrust en onzekerheid ontstaat. En ik wil direct duidelijk stellen dat de brandveiligheid bij Daelzicht op geen enkele manier in het geding is. Ook is er geen enkele twijfel over de werking van de brand- en blusapparaten. De apparatuur is gecontroleerd door gediplomeerde medewerkers. Maar om iedere twijfel hierover weg te nemen heb ik een gecertificeerde firma opdracht gegeven om een extra controle uit te voeren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top