ACTUEEL

Marc Veldhoven vertrekt als bestuurder bij ZuidZorg

Marc Veldhoven, voorzitter van de raad van bestuur van ZuidZorg, heeft besloten om per 1 januari 2017 met pensioen te gaan. Charles Laurey volgt hem voorlopig op.

De beslissing van Veldhoven is tot stand gekomen in goed overleg met de raad van toezicht van ZuidZorg, die respect zegt te hebben voor zijn besluit en de wijze waarop hij zich altijd heeft ingezet voor de organisatie. Hij was zes jaar lang bestuursvoorzitter van ZuidZorg. Daarvoor is hij bestuurder en bestuursvoorzitter geweest van uiteenlopende organisaties in onder meer het onderwijs en de zorg.

De raad van toezicht heeft Charles Laurey, reeds lid van de raad van bestuur, gevraagd en bereid gevonden om per 1 januari 2017 als eenhoofdige raad van bestuur de bestuursverantwoordelijkheid voor ZuidZorg voorlopig op zich te nemen, daarbij ondersteund door het bestaande directieteam. Marc Veldhoven zal in de loop van de tweede helft van 2016 geleidelijk aan al zijn bestuurlijke portefeuilles gereed maken voor overdracht aan Charles Laurey. In de komende periode wordt, op basis van een strategische analyse, bezien hoe de raad van bestuur definitief vorm zal krijgen voor de langere termijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top