ACTUEEL

Twijfels over motief non-actiefstelling directeur Dignis

De non-actiefstelling van directeur René Boom van Dignis in Groningen en Drenthe roept verzet op. Personeel van het Heymanscentrum in Groningen, onderdeel van Dignis, betwijfelt de motieven voor de ingreep van moederconcern Lentis. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Vertrouwen ontbreekt

Boom is door het bestuur van Lentis op non-actief gezet. Dit omdat het bestuur, de managers en de ondernemingsraad er geen vertrouwen in hebben dat Boom in staat is de financiële problemen van Dignis op te lossen. Dat stelt het bestuur tenminste. Personeel van het Heymanscentrum trekt dit in twijfel. Zij vinden het opmerkelijk dat Boom ruimte moet maken voor mensen van  Lentis. Boom was voor het samengaan van de Professor Heymansstichting en Dignis in 2008 in dienst van de stichting.

Onbegrip personeel

Personeelsleden van het Heymanscentrum vinden het onbegrijpelijk dat Boom het slachtoffer is van de problemen die overal in de ouderenzorg spelen. Medewerkers schilderen Boom in het Dagblad van het Noorden af als een betrouwbare, prettige leidinggevende met financiële kennis. "We weten natuurlijk niet wat er zich precies heeft afgespeeld, maar het is wel vreemd dat iemand van de oude Professor Heymansstichting weg moet ten gunste van mensen van Lentis."

‘Herkomst is niet bepalend’

Een woordvoerder van Lentis begrijpt niet wat het motief is voor de insinuatie van het personeel. Voor zo ver bekend is bij Lentis, is dit niet gebaseerd op eerdere ervaringen van het personeel. Lentis geeft geen voorkeur aan bepaalde 'stromingen' binnen de organisatie, stelt de woordvoerder. Hij doelt hiermee op het oorspronkelijke dienstverband van personeelsleden voor het samengaan van de verschillende organisaties. "De ‘herkomst’ van personeelsleden is niet bepalend voor besluiten, ook niet voor dit besluit."

Acties tegen non-actiefstelling

Het personeel wil onder meer een handtekeningenactie opzetten tegen de non-actiefstelling. Lentis heeft nog onvoldoende inzicht in de voorgenomen acties en wacht deze af alvorens te reageren. Het Heymanscentrum wil op dit moment geen verdere uitspraken doen over de kwestie.

>> Skipr weekly <<

Elke zondagochtend om 8:00 uur het laatste nieuws in het weekoverzicht ontvangen? Registreer u voor de Skipr weekly.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top