ACTUEEL

Voormalig zorgbestuurder overlijdt bij bouwongeval

Regiodirecteur Amsterdam/Almere van woningbouwcorporatie de Alliantie Erna van der Pers is vrijdag in het ziekenhuis overleden. Zij was eerder op de middag op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost gewond geraakt door het omvallen van een heistelling.

Van der Pers was aanwezig bij het feestelijk slaan van de eerste paal op een bouwplaats aan de Mary van der Sluisstraat. Op deze locatie wordt Het Gebaar gebouwd, een woonvoorziening voor mensen met een gehoorbeperking.

Het ongeluk gebeurde rond 16.45 uur. Bij de ceremonie waren ongeveer honderd mensen aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie heeft de omstanders tijdelijk ondergebracht in een opvanglocatie. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk is in handen van de arbeidsinspectie.

Marente

Van der Pers was van 2005 tot 2010 lid van de raad van bestuur van Zorgbalans. In 2010 werd zij voorzitter raad van bestuur van zorgorganisatie Marente, een functie die zij tot oktober 2013 vervulde. Nadat zij vertrok bij Marente werd zij in oktober 2014 regiodirecteur bij de Alliantie.

Op de website van De Alliantie wordt het bericht bevestigd. “Vanmiddag is er een vreselijk ongeval gebeurd bij een evenement dat een feestelijk karakter had moeten hebben. Daarbij is onze zeer geliefde collega Erna van der Pers zwaargewond geraakt en aan haar verwondingen overleden.”

Door het omvallen van de kleine, ceremoniële heistelling raakte ook een man gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top