ACTUEEL

Ronald McDonald Huiskamer geopend in Reinier de Graaf Gasthuis

In het Reinier de Graaf Gasthuis is de Ronald McDonald Huiskamer Delft geopend. Het is voor het eerst dat er een Ronald McDonald Huiskamer is geopend in een ziekenhuis waar geen Ronald McDonald Huis vlakbij is gevestigd.

De Ronald McDonald Huiskamer Delft is een ruimte op de Kinder- en Jeugdafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis met een “huiselijke inrichting en warme sfeer”, volgens het ziekenhuis. Gezinnen zijn er even weg van de ziekenhuiskamer en kunnen er samen eten, tv kijken, een spelletje doen of op de bank ploffen. Ze verblijven er bijvoorbeeld tussen behandelingen of onderzoeken door.

Kinderarts en medisch manager kindergeneeskunde Jérôme Wishaupt: "We stellen het kind centraal in de zorg en bieden het gezin ruimte om bij elkaar te zijn. In de praktijk betekent dit dat ouders in ons ziekenhuis worden verwelkomd, bij de dagelijkse verzorging en behandeling worden betrokken en ouders ook worden geïnstrueerd om na de ziekenhuisopname thuis zorgtaken te verrichten. Dit legt meer beslag op ouders dan vroeger. Ook omdat we - door samenwerking met het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht en het ErasmusMC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam - ziekere kinderen op de afdeling hebben dan vroeger, is de Ronald McDonald Huiskamer zo welkom."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

21 juni 2016

Ook de verpleegkundigen hebben hier hard aan getrokken. Een mooi resultaat!

Top