ACTUEEL

Afgezwaaid Espria-topman behoudt salaris voor onderzoek

De afgezwaaide bestuursvoorzitter Marco Meerdink van zorggigant Espria behoudt nog een jaar lang zijn bestuurderssalaris van 236 duizend euro voor het verrichten van onderzoek naar “de gewenste ontwikkeling van de zorg”. Dat meldt RTL Z op basis van het jaarverslag van Espria.

Meerdink stapte begin dit jaar op bij Espria om "de leiding over de volgende fase in de ontwikkeling van de organisatie aan anderen overlaten", zo meldde Espria in een persbericht. Bij de bekendmaking van zijn vertrek meldde Espria al dat Meerdink via een stichting onderzoek ging doen naar "de samenwerking en coördinatie van zorg en welzijn op lokaal niveau".

Volgens RTL Z staat in het jaarverslag dat Meerdink dit onderzoek verricht "onder gelijkblijvende arbeidsvoorwaarden als bij Espria". Een woordvoerder bevestigt tegenover RTL Z dat Meerdink nog een jaar zijn oude salaris als bestuursvoorzitter blijft houden. Daarnaast ontving hij vorig jaar nog een vertrekpremie van 18.000 euro.

Met een omzet van 734 miljoen euro in 2015 behoort Espria tot de grootste zorginstellingen van Nederland. Via dochters als Icare, Evean en GGZ Drenthe is het bedrijf onder meer actief in ouderen- en geestelijke gezondheidszorg. Als gevolg van forse reorganisatiekosten leed het vorig jaar 9,3 miljoen euro verlies. De instelling moet honderden banen schrappen.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

V. Sporen

15 juli 2016

Een te laken constructie indirect gefinancierd met geld dat voor clientenzorg bestemd is. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk hiervoor. Han Nooten en companen: schaam jullie en treedt af!

Wulf van Loenen

15 juli 2016

Eerlijk is eerlijk, je kunt niet zeggen dat er een bonus wordt meegegeven maar ...

R. M. Dalmijn

18 juli 2016

Zie, met de externe accountant, uit naar de aangekondigde vrij kostbare productie.

Top