Finance

Emergis kondigt opnamestop af

Emergis heeft een opnamestop ingevoerd. De ggz-aanbieder in Kloetinge heef te weinig plaatsen om reguliere, geplande opnames te doen, en helpt voorlopig alleen mensen met een acute zorgvraag in een crisissituatie. Dat melden lokale media.

"Op dit moment hebben we onze handen vol aan de mensen die acuut psychische zorg nodig hebben en daarom hebben we ook al onze mensen en bedden daarvoor nodig", licht psychiater en lid van de Raad van Bestuur Rick Mentjox de opnamestop tegenover Omroep Zeeland toe.

Net als elders groeit in de zomer de druk op de voorzieningen van een aanbieder als Emergis. Vaste behandelaars, familie en naasten van patiënten zijn in deze periode vaak op vakantie. Kwetsbare mensen raken daardoor sneller in een crisis. “Maar dit jaar is wel extreem als ik het vergelijk met andere jaren", zegt Mentjox.

Emergis luidde in mei de noodklok vanwege het dreigende beddentekort.  Emergis bracht het afgelopen jaar het aantal bedden terug met intensieve behandeling thuis als alternatief. In Zeeuws-Vlaanderen is dit volgens Omroep Zeeland goed gelukt, maar elders in Zeeland niet.

Om de intensieve thuisbehandeling vorm te geven is er geld nodig en personeel. CZ heeft al toezeggingen gedaan en ook andere zorgverzekeraars zijn positief. "Maar de handtekeningen moeten nog worden gezet", stelt Mentjox.  De grootste hobbel in Zeeland is personeel.  

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top