Finance

Apothekersorganisatie Brocacef klaagt ACM aan

Brocacef sleept de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor de rechter. De apothekenorganisatie is het niet eens met voorwaarden die de ACM stelt voor de overname van Mediq Apotheken, zo meldt Farma Magazine.

De ACM heeft Brocacef vorige maand toestemming gegeven voor de overname van Mediq. Daarmee ontstaat de grootste apothekenorganisatie in het land. De ACM stelde wel voorwaarden. Zo moet Brocacef 89 apotheken afstoten. De groothandel Brocacef mag ook niet meer leveren aan de apotheken die moeten worden afgestoten.

Met name met deze laatste eis is Brocacef het niet eens. Als gevolg zouden de afgestote apotheken uit minder groothandels kunnen kiezen, waardoor het aanbod kleiner zou worden. Dit zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat de prijzen van medicijnen stijgen en dat de keuze voor patiënten wordt ingeperkt, stelt Brocacef.

Volgens Brocacef heeft de ACM gebrekkig onderzoek gedaan. Bovendien zouden in de vergelijkbare fusie tussen de apotheken van Lloyds en Escura dergelijke eisen niet zijn gesteld. Brocacef vraagt in een bodemprocedure aan de bestuursrechter het groothandelsverbod ongeldig te verklaren.

Deze procedure kan veel tijd in beslag nemen. Daarom vraagt het apothekersbedrijf in een voorlopige voorziening het besluit op te schorten waardoor het de klanten voorlopig kan behouden, aldus Farma Magazine.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top