ACTUEEL

Nieuwe stichting geeft geriatrische revalidatie impuls

Met de oprichting van de stichting Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) op 10 augustus is de ouderenzorg een nieuw kwaliteitsinitiatief rijker. De stichting stelt zich ten doel een krachtige bijdrage te leveren aan de kwaliteit, uitvoering en het ontwikkelen van de GRZ (Geriatrische Revalidatie Zorg).

De stichting tracht dit doel te bereiken door kennis en best pratices te delen via een kennisplatform, kennisbijeenkomsten en andersoortige methoden.

De stichting GRZ is een initiatief van een kleine, breed samengestelde groep van zorgprofessionals en managers. Volgens de initiatiefnemers zoeken veel instellingen antwoord op dezelfde vragen; hoe richt je een therapeutisch klimaat in? hoe ontwikkel je zorgpaden? hoe bouw je monitors? hoe geef je vorm aan ambulante behandeling en wat is de kostprijs van een specifieke DBC?

De stichting zegt  nadrukkelijk geen winstdoelstelling te hebben. Leden betalen een gepaste contributie waarmee de stichting haar exploitatie kan realiseren. De Stichting GRZ houdt op 7 september een startconferentie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top