ACTUEEL

Treant Zorggroep behandelt spataderen met lijm

Sinds kort kunnen patiënten bij Treant Zorggroep in het noorden van het land terecht voor de nieuwste manier van behandeling van spataderen. Door middel van de VenaSeal-methode wrden de spataderen dichtgelijmd.

Bij de lijmmethode wordt de slecht werkende ader afgesloten met een speciale weefsellijm. De ingreep heeft een aantal voordelen, volgens Treant Zorggroep. Doordat niet met verhitting gewerkt wordt, is de plaatselijke verdoving rond de ader niet meer noodzakelijk. Dit maakt de ingreep nagenoeg pijnloos, ook is er geen kans op schade door verhitting aan de omliggende weefsels. Hierdoor is de behandeling volgens Treant Zorggroep "nog patiëntvriendelijker" dan technieken als laser en radiogolven.

VenaSeal wordt al enige tijd succesvol toegepast in de Verenigde Staten en enkele Europese landen, maar is pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar. Naar eigen zeggen is Treant Zorggroep met chirurg Ilse Nevenzel koploper door deze behandeling als tweede kliniek in Nederland aan te bieden. In 2007 introduceerde zij de VNUS spataderbehandeling als eerste in Nederland.

Alternatief

De behandeling, die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar, biedt een mooi alternatief voor spataderpatiënten die liever geen steunkousen dragen of bang zijn voor injecties. Een behandeling kost 1750 euro voor één been, 1975 euro voor twee benen. Treant Zorggroep biedt de VenaSeal behandeling inmiddels aan in Refaja (Stadskanaal); bij voldoende vraag wordt de behandeling ook in Bethesda (Hoogeveen) en het Scheper (Emmen) aangeboden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top