Finance

Pantein sluit 2015 met 4,2 miljoen verlies af

Zorgaanbieder Pantein sluit 2015 af met een negatief resultaat van 4,2 miljoen euro. Voor de organisatie was dit aanleiding om een veranderplan met een kostenverlaging van 10 miljoen euro door te voeren.

In maart maakte Pantein al bekend 170 banen te willen schrappen. Dat zijn er uiteindelijk 156 geworden. De zorgaanbieder heeft banen geschrapt bij management en ondersteuning, waardoor banen in de directe zorg behouden konden blijven. Bestuursvoorzitter Pauline Terwijn: "Door een plattere organisatiestructuur kunnen we meer ruimte en verantwoordelijkheid geven aan verpleegkundigen, verzorgenden en medisch specialisten."

Terwijn betreurt het dat de kostenmaatregelen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. "Toch zijn deze maatregelen onontkoombaar, kijkend naar alle nieuwe kaders in de zorg. De eerste positieve financiële effecten van het veranderplan worden nu zichtbaar. Door adequaat te blijven handelen, waarborgen we een gezonde bedrijfsvoering, goede zorg voor de mensen in de regio en de werkgelegenheid van 3400 medewerkers."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top