ACTUEEL

Van den Hurk 'plots' weg bij Marga Klompé

Thérèse van den Hurk is opgestapt als bestuursvoorzitter van stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in Groenlo. Dagblad De Gelderlander spreekt van een 'onverwachts vertrek', maar volgens bronnen rond de organisatie rommelt het al enkele maanden in de top van de organisatie.

Volgens Cees Doppenberg, de voorzitter van de raad van toezicht, is Van den Hurk vrijwillig opgestapt, "omdat ze zich wil richten op andere activiteiten en met nieuwe opdrachten aan de slag wil". Waarom Van den Hurk zo plotseling opstapt, zegt hij niet te weten.

Van den Hurk vormde sinds augustus 2015 met Marcel Duvigneau de raad van bestuur. Marga Klompé lijdt verlies. Van den Hurks oplossing bestond volgens De Gelderlander vooral uit het  verminderen van het aantal managers.

De opgestapte bestuursvoorzitter kwam eerder negatief in het nieuws, bij haar vertrek als bestuursvoorzitter van zorgorganisatie Pieter van Foreest. Volgens de raad van toezicht was er toen een verschil van mening over het te voeren beleid. Het personeel sprak echter van een slechte werksfeer, een angstcultuur en dictatoriaal gedrag van leidinggevenden. Destijds ontstond ophef over de vertrekpremie van zo'n drie ton die Van den Hurk me kreeg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top