ACTUEEL

Kweken medicinale wiet mag in Tilburg

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg staat toe dat mensen die medicinale wiet gebruiken voortaan onder voorwaarden thuis cannabis kweken. Dit meldt de NOS op basis van een brief aan de Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG).

PGMCG-voorzitter Marian Hutten noemt het besluit een grote doorbraak. Het kweken van wiet is wettelijk verboden, maar bij minder dan vijf planten wordt het in principe gedoogd. Toch worden patiënten die wiet kweken regelmatig tegengewerkt door de politie of de woningbouwcorporatie. Voortaan is hiervan geen sprake meer in Tilburg.

Noordanus heeft afgesproken met de politie en het openbaar ministerie dat mensen die cannabis kweken om medische redenen, niet worden vervolgd. Tilburg stelt wel voorwaarden aan de kweek van cannabis. Er mogen maximaal vijf planten worden gekweekt, er moet een medische verklaring zijn, de teler moet meerderjarig zijn en de brandveiligheid moet in orde zijn. Hutten hoopt dat het Tilburgse besluit landelijk navolging vindt en in de wet wordt vastgelegd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top