ACTUEEL

Miljoenenverlies voor NL Healthcare Clinics

NL Healthcare Clinics heeft in 2015 een verlies van ruim 9 miljoen euro geleden. Dat meldt RTL Z op basis van de jaarrekening van de zorginstelling waar verschillende klinieken van de ondernemersfamilie Fentener van Vlissingen onder vallen.

Uit het jaarverslag blijkt de omzet vorig jaar met 10 procent daalde tot 107 miljoen euro. De zorginstelling boekte een verlies van 9,2 miljoen euro, tegen een winst van bijna 4 miljoen euro in het jaar ervoor.

NL Healthcare Clinics wijt het verlies aan prijsdruk door scherper inkopende zorgverzekeraars, aanpassingen in de omzetregistratie, lagere volumes en de afbouw van activiteiten, zo meldt RTL Z. Daarnaast waren de kosten hoger door investeringen in personeel en ICT, de overname van Nedspine en eenmalige reorganisatielasten.

De familie Fentener van Vlissingen is sinds 2006 via SHV-dochter NPM Capital al actief in de zorgsector. De klinieken, die de afgelopen vijf jaar werden overgenomen, zijn inmiddels ondergebracht in één bedrijf: NL Healthcare Clinics. Dat is actief in verzekerde oog-, bewegings- en huidzorg onder de namen Oogziekenhuis Zonnestraal, Orthopedium, Medinova, Nedspine en Dermicis. Het bedrijf boekte vorig jaar met 570 voltijdswerknemers een omzet van 107 miljoen euro.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top