ACTUEEL

Meurs wederom invloedrijkste vrouw in de zorg

RVS-voorzitter Pauline Meurs is door maandblad Opzij opnieuw aangemerkt als invloedrijkste vrouw in de zorg. Het is de vijfde keer dat Meurs de deellijst van de jaarlijkse Opzij- Top 100 aanvoert.

Meurs wordt dit jaar gevolgd door respectievelijk inspecteur-generaal Ronnie van Diemen van de IGZ en voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland. Nieuw in de zorgtop-10 zijn Dianda Veldman (directeur-bestuurder patiëntenfederatie NPCF), Wanda de Kanter (longarts en voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd) en Machteld Huber (arts-onderzoeker en oprichter Institute for Positive Health). Ze bekleden respectievelijk plek 6,7 en 8.

Ziekenhuisbestuurders Carina Hilders en Cathy van Beek zijn terug te vinden op plek 5 en 9. De resterende plekken worden bezet door hoogleraar cardiologie Angela Maas (4) en NZa-voorzitter Marjan Kaljouw (10).
Wat opvalt in de categorie gezondheidszorg is de relatief hoge leeftijd van de kandidaten. Met gemiddeld 58,1 jaar zijn ze de oudsten van de Top 100, zo becijfert Opzij.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top